Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστούγεννα - Καινούργια Ζωή Στον Άνθρωπο
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Χριστούγεννα

Καινούργια Ζωή Στον Άνθρωπο

Xristougenna

Το μήνυμα των Αγγέλων μέσα στους αιώνες βροντοφωνάζει ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε για να έχουμε μια καινούργια ζωή και μια μόνιμη χαρά: «Σας φέρνω ένα χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει με χαρά μεγάλη όλο τον κόσμο: Σήμερα, στην πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε για χάρη σας σωτήρας κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος» (Λουκ. 2:10,11).

Η χαρά που έρχεται στη ζωή μας είναι το αποτέλεσμα του τέλειου καθαρισμού που κάνει ο Θεάνθρωπος. Είναι η υπέροχη εσωτερική, βαθιά και μόνιμη απελευθέρωση από την κατάρα των συνειδητών αμαρτιών που χρόνια μας βαραίνουν. Ο άνθρωπος, πιστεύοντας συνειδητά στον Ιησού Χριστό, ως Σωτήρα και Κύριο στη ζωή του, αρχίζει μια νέα θαυμαστή ζωή. Γίνεται ένα καινούργιο δημιούργημα (Β’ Κορινθ. 5:17).

Ο Ιησούς Χριστός είναι στην ιστορία της ανθρωπότητας η μοναδική προσωπικότητα που επισκίασε κάθε ανθρώπινο επίτευγμα. Ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζει τη ζωή στην τέλεια πληρότητά της. Το μεγαλείο Του φαίνεται στην τεράστια πρακτική βοήθεια που πρόσφερε και προσφέρει στον άνθρωπο. Η γέννησή Του, η ζωή Του, το κήρυγμά Του, τα θαύματά Του, η σταύρωσή Του, η ανάστασή Του, η ανάληψή Του και η θέση Του στα δεξιά του Πατέρα Θεού, έναν και μοναδικό σκοπό έχουν για μας: Την τέλεια ελευθερία και σωτηρία μας, την απόκτηση μίας καινούργιας ζωής στο σώμα της Εκκλησίας.

Η ριζική αλλαγή που κάνει ο Ιησούς Χριστός στη ζωή του μετανοημένου ανθρώπου έχει τεράστια επίδραση επίσης στην οικογενειακή ζωή. Ο άνωθεν γεννημένος άνθρωπος (Ιωάν. 3:3), ζώντας την υπέροχη αυτή πραγματικότητα, δημιουργεί μια καινούργια οικογενειακή ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός, στη νέα αυτή ζωή, τον δυναμώνει και τον οδηγεί να φέρεται με αγάπη και καλοσύνη. Στο παρελθόν φρόντιζε πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους. Τώρα φροντίζει πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του. Βγήκε από το σκοτάδι και μπήκε στο φως. Έτσι, με το παράδειγμά του οδηγεί και τα άλλα μέλη της οικογενείας του στην υπέροχη ζωή του Χριστού. Το σπίτι του γίνεται, κάθε μέρα και πιο πολύ, παράδεισος.

Τα καλά νέα που η στρατιά των αγγέλων έφερε στη γη ήταν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκάς 2:14). Η υπέροχη ζωή του Χριστού δημιουργεί καλές σκέψεις για τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος, τον οποίον ο Θεός έκανε καινούργιο, επιθυμεί να ζει για το καλό της κοινωνίας. Με τα καλά του έργα και την κοινωφελή του συμπεριφορά γίνεται φως που φωτίζει και αλάτι που συντηρεί και νοστιμίζει την άνοστη κοινωνία μας.

Ο «άνωθεν γεννημένος άνθρωπος», σύμφωνα με το παράδειγμα του Ιησού Χριστού, προσφέρεται να υπηρετήσει το συνάνθρωπό του (Μάρκος 10:45). Δεν ζει για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει. Έτσι, γίνεται ένα χαμόγελο στη σκληρή και απάνθρωπη κοινωνία μας και νιώθει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Ο καινούργιος ευτυχισμένος άνθρωπος, τόσο ως άτομο όσο και ως μέλος της οικογένειας και της κοινωνίας, είναι το χαμόγελο της καταθλιπτικής και αγχώδους ζωής. Ζώντας καθημερινά με το Θεό, προσφέροντας, υπηρετώντας, ξοδεύοντας χρόνο, κόπο και αγαθά, φέρνει τον ουρανό στη γη. Με τη συμπεριφορά του αυτή «ξαναγεννά» τον Ιησού Χριστό μέσα στη «φάτνη» κάποιας ταπεινής, περιφρονημένης καρδιάς.

Ο άνθρωπος μέσα στον οποίο γεννήθηκε ο Χριστός, ο ασήμαντος για τους πολλούς, είναι «ο μαέστρος της χορωδίας των αγγέλων». Είναι μαέστρος και βιρτουόζος μαζί. Ξέρει να διευθύνει και να κατευθύνει πολύ καλά, αλλά παράλληλα να παίζει και τον πρώτο ρόλο στο αγαθό, σαν το πρώτο βιολί.

Η παρουσία του στην σκληρή αυτή και απάνθρωπη κοινωνία φέρνει το χαμόγελο, γιατί αυτός ο ίδιος είναι το χαμόγελο. Το χαμόγελο του Ιησού Χριστού.