Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θεός είναι μαζί σου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ο Θεός είναι μαζί σου

xristos

Ο Θεός ενδιαφέρεται άμεσα για την πρόοδο του ανθρώπου, όχι μόνον στον πνευματικό τομέα, αλλά και σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική του επιτυχία. Ο Θεός δεν θέλει ο άνθρωπος να ζει στερημένη, «κακομοίρικη» και άθλια ζωή.

Η Αγία Γραφή επιβεβαιώνει την αγάπη του Θεού με τα παρακάτω λόγια. «Μακάριος ο άνθρωπος που σέβεται τον Κύριο, που βρίσκει ευχαρίστηση στις εντολές του! Πάνω στη γη θα ’ναι ισχυροί οι απόγονοί του· των τίμιων η γενιά θα ευλογηθεί. Πολλά αγαθά και πλούτη θα ’χει το σπιτικό του και πάντα θα τον αποδέχεται ο Θεός» (Ψαλμός 111:2,3). Η επιθυμία του Θεού ήταν, είναι και θα είναι να χορταίνει τον άνθρωπο με αγαθά, να τον ελευθερώνει από τις δύσκολες στιγμές, να φροντίζει τις ανάγκες του και να ικανοποιεί τις επιθυμίες του, που είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο άνθρωπος να πλησιάσει ταπεινά τον Θεό, να Του ζητήσει τη βοήθειά Του και ο Θεός να μην του τη δώσει.

Τα πιο ευχάριστα επίσης και ενθαρρυντικά νέα είναι, ότι δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να αντισταθεί στον Θεό. Είναι αδύνατον να ζει ο άνθρωπος με εμπιστοσύνη και αγάπη στον Θεό και ο Θεός να αφήσει τον άνθρωπο αυτό να υποφέρει στα χέρια κακών ανθρώπων. Όσο κακοί και να είναι οι άνθρωποι, δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Παντοδύναμο Θεό. Διαβάζουμε στην επιστολή προς Ρωμαίους (8:31,32): «Εάν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας; Εκείνος που δεν λυπήθηκε το δικό του Γιό, αλλά τον παρέδωσε στο θάνατο χάριν όλων μας, πώς μαζί μ’ Αυτόν δεν θα μας χαρίσει τα πάντα;». Ας λογικευτούμε λοιπόν. Αν ο Θεός δεν λογάριασε το μονάκριβο παιδί Του και επέτρεψε να σταυρωθεί για μας, θα λογαριάσει τι θα Του στοιχίσει να φροντίσει τις καθημερινές μας ανάγκες; Ύστερα, αν ο Θεός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κακούς και τις κακές καταστάσεις, τότε ποιος θα τα αντιμετωπίσει;

Ο Θεός όχι μόνο μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει κάθε κακό, αλλά, το τονίζουμε, είναι και ο Μόνος που μπορεί να μας χαρίσει οτιδήποτε έχουμε ανάγκη. Ακόμα και στην περίπτωση που θα χάσουμε κάτι το υλικό, επειδή πιστεύουμε στον Θεό, ο Ιησούς Χριστός μας βεβαιώνει ότι «ο Κύριος θα μας δώσει υλικά αγαθά εδώ κάτω στη γη εκατό φορές περισσότερα» (Ματθ. 10:3).

Σε ένα Του κήρυγμα ο Θεάνθρωπος ενθάρρυνε τους μαθητές Του να μη φοβούνται τη ζωή. Αν, τους έλεγε, ο Θεός φροντίζει τα λουλούδια και τα πουλιά, δεν θα φροντίσει και σας; «Γιατί τα χάνετε και αγωνιάτε τι θα φάτε, τι θα πιείτε ή τι θα ντυθείτε; Δεν ξέρει ο Θεός τι έχετε ανάγκη; Αντί, λοιπόν, να δημιουργείτε άγχη, να επιζητείτε τη βασιλεία του Θεού στη ζωή σας και τότε όλα όσα έχετε ανάγκη θα σας δοθούν (Ματθ. 6:25-33). Θα σας δοθούν δε τόσο άφθονα και πλούσια, ώστε θα μείνετε κατάπληκτοι. Διότι αυτό που δίνει ο Θεός στα παιδιά Του, «μάτι ανθρώπου δεν είδε και αυτί δεν άκουσε και καρδιά δεν επιθύμησε» (Β’ Κορινθ. 2:9)

Αυτά τα υπέροχα, τα πλούσια και τα αληθινά, όσοι έχουμε βάλει τον Ιησού Χριστό, Σωτήρα και Κύριο στη ζωή μας, τα ζούμε κάθε μέρα.

Ο Θεός αγαπητέ μου, δεν θέλει το κακό σου! Ο Θεός θέλει το καλό σου! Ο Θεός θέλει να είναι μαζί σου, με το μέρος σου! Εσύ όμως θέλεις να είσαι με το μέρος του Θεού;

Αν πραγματικά θέλεις, τότε πλησίασέ Τον με ταπεινό πνεύμα αυτή τη στιγμή και ζήτησέ Του να σε συγχωρήσει για όλη τη ζωή που έζησες μακριά Του. Ζήτησέ Του να σε κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο. Ζήτησέ Του να σε βοηθήσει να αγαπήσεις περισσότερο την Εκκλησία Του, να συμμετέχεις ενεργά στην ευλογημένη μυστηριακή ζωή, να εκκλησιάζεσαι τακτικά. Μετάνοια, εξομολόγηση και θεία ευχαριστία είναι τα βήματα της επιτυχίας κάθε πιστού Ορθόδοξου Χριστιανού.

Έτσι, ζώντας μαζί Του μέσα στην Εκκλησία, θα μπορείς όχι μόνο να νικάς συνέχεια κάθε κακό, αλλά να ζεις από δω και μπρος μια υπέροχη, αποδοτική και ευτυχισμένη ζωή, μαρτυρώντας παντού, με την ίδια σου τη ζωή, ότι ο Θεός είναι μαζί σου.