Ο Χριστός Μπορεί να Σε Βοηθήσει

Ellada xart

Η πηγή της πνευματικής ζωής και σκέψης είναι ο Χριστός. Σ’ Εκείνον δεν υπάρχει τίποτε το αδύνατο και αρνητικό. Η αρχή κάθε ζωής που έχει πνευματικά στοιχεία μιας ισορροπημένης προσωπικότητας, βρίσκεται στον Χριστό.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για να ζει ευτυχισμένος και χαρούμενος, ελεύθερος από το άγχος, την κατάθλιψη και κάθε μικρότητα και κακία. Το γεγονός ότι ο σημερινός άνθρωπος δεν ζει και δεν σκέφτεται πνευματικά, οφείλεται στον ίδιο προσωπικά, επειδή αρνείται να ταπεινωθεί και να ζητήσει από τον Ιησού Χριστό να τον ελευθερώσει από τα πολλά και αβάσταχτα βάρη που κάνουν το βίο του αφόρητο και να τον βοηθήσει να σταθεί στη ζωή ακλόνητος.

Ο Θεός μας έδωσε τον νου, το μεγαλύτερο δώρο στη γη, για να σκεφτόμαστε λογικά, εποικοδομητικά και πάντοτε αισιόδοξα. Από την άλλη όμως πλευρά, μας έδωσε την ελευθερία να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας όπως εμείς επιλέγουμε. Έτσι, βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν το μυαλό τους για το καλό του ανθρώπου και να μένουν στην Ιστορία ως μεγάλοι ευεργέτες, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν για κακό σκοπό και προκαλούν καταστροφές.

Οι ψυχολόγοι μας πληροφορούν πως όταν σκεπτόμαστε, ζούμε, διακατεχόμαστε από αρνητικές σκέψεις και προσδοκούμε αρνητικά γεγονότα, τότε τα αποτελέσματα στη ζωή μας θα είναι πράγματι αρνητικά. Αν σκεφτόμαστε θετικά, αναμένουμε και ζούμε κάνοντας πνευματικές και θετικές σκέψεις, τότε τα πράγματα στη ζωή θα έρθουν θετικά. Ό,τι σκεπτόμαστε, ό,τι πιστεύουμε ότι θα μας συμβεί, αυτό και θα επικρατήσει. Ό,τι, λοιπόν, «σπέρνουμε» μέσα μας και γύρω μας, αυτό και θα θερίσουμε.

Η υπεράνθρωπη δύναμη που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να νικήσει το κακό, μέσα του και γύρω του, δίνεται από τον Ιησού Χριστό. Ο Θεάνθρωπος, με το αίμα Του που έχυσε επάνω στον σταυρό, πλένει και καθαρίζει κάθε έναν που ταπεινώνεται και ομολογεί την αποτυχία του να ζήσει την πνευματική, καθαρή και αγνή ζωή του Θεού. Ο Ιησούς Χριστός μέσα στους αιώνες έχει μεταμορφώσει εκατομμύρια ανθρώπους, αυτούς βέβαια που θέλησαν να πιστέψουν ειλικρινά σ’ Αυτόν και να γίνουν καινούργιοι άνθρωποι.

Ο σημερινός άνθρωπος πρέπει απαραίτητα να καταλάβει ότι μόνος του δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί. Δεν έχει τη δύναμη να γίνει νέο δημιούργημα, με καινούργια ζωή και με θεία δύναμη. Η δύναμη για ριζική αλλαγή βρίσκεται μόνο στον Ιησού Χριστό. Εκείνος είναι ο ειδικός, που, όχι μόνο κάνει τον άνθρωπο καινούργιο, αλλά και ελευθερώνει τις θείες δυνάμεις, που ο Δημιουργός έβαλε μέσα του.

Όσοι «πήγαμε» στον Ιησού Χριστό και ταπεινά, σαν τον τελώνη, Του ζητήσαμε να μας συγχωρήσει και να μας κάνει συνειδητούς Χριστιανούς, ζούμε από τότε μια νέα, υπέροχη και αισιόδοξη ζωή. Στη ζωή αυτή δεν υπάρχει τίποτα το αδύνατο. Αν υπήρχε, θα σήμαινε πως ο Ιησούς Χριστός είναι αδύναμος και ανίκανος να μας βοηθήσει. Δόξα όμως στο όνομά Του, γιατί είναι Παντοδύναμος και ενεργεί με τέτοιον τρόπο στην καθημερινή μας ζωή, ώστε όλα να είναι καλά. Εκείνος έχει το κλειδί που ξεκλειδώνει, ελευθερώνει και ενεργοποιεί τις δυνάμεις εκείνες που χρειάζεται ο άνθρωπος, για να ζήσει μια ευτυχισμένη, πνευματική και ολοκληρωμένη ζωή.

Ο σύγχρονος, λογικός άνθρωπος, όταν χρησιμοποιήσει το μυαλό του και σκεφτεί σοβαρά, τότε θα καταλάβει πως έχει συμφέρον να δεχτεί τον Χριστό ως τον μοναδικό Σωτήρα του. Ο Θεός μάς έκανε ικανούς, ώστε να μπορούμε να ζούμε και να σκεπτόμαστε όπως Εκείνος ζει και σκέπτεται. Η σωστή ζωή και σκέψη είναι εκείνη που οδηγεί τον άνθρωπο σε «συντριβή μετανοίας» μπροστά στον Χριστό και έτσι παίρνει τη βοήθεια του Θεού. Μεγαλύτερο δώρο από τη σωτηρία του ανθρώπου δεν υπάρχει. Ο Χριστός είναι η βοήθειά μας, γιατί είναι η σωτηρία μας.