Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Διπλή Γιορτή

25euaggelismostheotokouΟ Μάρτιος είναι ένας ξεχωριστός μήνας για εμάς τους Έλληνες. Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που ενώνει τις δύο έννοιες, τον Χριστιανισμό και την Εθνική Παλιγγενεσία. Ίσως πιο πολύ τώρα, που όλο και περισσότερο συνδεόμαστε με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, είναι ανάγκη να τιμάμε και να γιορτάζουμε ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες.

Είναι γιορτή της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζουμε και τιμάμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την ιερή εκείνη στιγμή που ο Θεός ανύψωσε την Παναγία μέχρι τον ουρανό. Την ευλόγησε και την αξίωσε να γίνει η πλατυτέρα των ουρανών, αυτή που θα κρατήσει στην αγκαλιά της τον Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Το “γεννηθήτω κατά το ρήμα σου” είναι η ήρεμη υπακοή της κόρης της Ναζαρέτ στο θέλημα του Θεού. Από εδώ αρχίζει το έργο της λύτρωσης του ανθρωπίνου γένους.

Ως Έλληνες γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Τούρκων κατακτητών, που για 400 χρόνια μας καταδυνάστευαν. Είναι μήνας ηρώων και γενναίων - μεγάλων ανδρών, που έπεσαν “για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”.

Οι Έλληνες αποδεικνύουν πως μέσα στην Ιστορία παραμένουν πάντα οι ίδιοι. Ο αγώνας αυτός ήθελε σύμμαχο τη δύναμη του πνεύματος, το πύρωμα της ψυχής και της καρδιάς του αγωνιστή.

 

Σε ποιον ήρωα να σταθούμε και ποιον να παραλείψουμε; Μετά την καταστροφή της Χίου ο Κων/νος Κανάρης και ο Πιπίνος αποφασίστηκε να χτυπήσουν την τουρκική αρμάδα και να εκδικηθούν τους Τούρκους. Πριν φύγουν, πήγαν στην εκκλησία των Ψαρών, στον Άγιο Νικόλαο, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν. Γονάτισαν και ορκίστηκαν να πεθάνουν για την Πατρίδα. “Μια δύναμη”, διηγείται ο ίδιος, “με άρπαξε από τη λιτανεία, πριν φύγουμε από τα Ψαρά για τη Χίο. Μια θεϊκή δύναμη με γιγάντωσε”. Το τέχνασμά του πέτυχε. Πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ο τουρκικός στόλος. Όταν πάτησαν στο έδαφος, με ευλάβεια και κατάνυξη, με δάκρυα ευγνωμοσύνης, ευχαρίστησαν την Παναγία που τους χάρισε τη νίκη.

Όλοι οι αγωνιστές του ‘21 διακατέχονταν από την ίδια αγάπη για την Πατρίδα. Τα λόγια του πρωτομάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου “κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” τα είχαν στην ψυχή τους και τα έκαναν πράξη ζωής.

Οι καιροί είναι παράλληλοι. Η προσοχή και η φρόνηση επιβάλλεται να μας διακατέχουν, ενώ η ενότητα των Ελλήνων σε ανάλογες περιστάσεις μπορεί να δώσει καρποφόρα αποτελέσματα .

Φωτεινή Ηλιοπούλου, Εκπαιδευτικός

1821

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία