Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Γίνε Καινούργιος Άνθρωπος το Φθινόπωρο

XRISTOSKARDIAΜε τη βοήθεια του Θεού, το καλοκαίρι με τις ζέστες και τις διακοπές πέρασε και μπήκαμε στο γλυκό Φθινόπωρο. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, ο Σεπτέμβρης, μας καλεί όλους «στα θρανία της ζωής», στον κανονικό ρυθμό της.

Μπήκαμε στο Φθινόπωρο με την ευχή η χρονιά αυτή να είναι καλύτερη από την περσινή. Ο Σεπτέμβριος, επίσης, είναι ο πρωτοχρονιάτικος εκκλησιαστικός μήνας της Ορθοδοξίας.«Αρχή Ινδίκτου». Η αρχή που έκανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός όταν μπήκε στη συναγωγή και διάβασε από το 61ο κεφάλαιο του προφήτη Ησαΐα, τη ζωή Του και το έργο Του.

Στα λόγια, λοιπόν, αυτά - που αναφέρονται στο έργο του Χριστού για μας τότε και τώρα - θα εμπιστευτούμε τη ζωή μας για το μήνα και το χρόνο αυτό. Ας τα διαβάσουμε και ας τα μελετήσουμε με προσοχή. «Το Πνεύμα του Κυρίου είναι επάνω μου, γιατί ο Κύριος με έχρισε. Με έστειλε ν’ αναγγείλω στους πτωχούς το χαρμόσυνο άγγελμα, να θεραπεύσω εκείνους που έχουν συντετριμμένη καρδιά, να κηρύξω στους αιχμάλωτους απελευθέρωση και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους, να φέρω λευτεριά στους τσακισμένους, να κηρύξω το έτος της εύνοιας του Κυρίου».

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ψυχικά και εσωτερικά φορτωμένος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο οποιασδήποτε άλλης εποχής. Η επιστήμη και η τεχνολογία, ενώ πήγαν τόσο μπροστά και του προσφέρουν ανέσεις και εύκολη ζωή που δεν είχε ποτέ του, αυτός έμεινε και μένει πίσω, μόνος, αβοήθητος, κενός, γεμάτος με άγχη και πρωτοφανή συμπλέγματα που κάνουν τη ζωή του αφόρητη.

Στην κατάσταση αυτή, έρχεται ο Θεάνθρωπος και προσφέρει τη μοναδική σωτηρία – βοήθεια για όλα τα εσωτερικά προβλήματα του ανθρώπου. Ο Κύριος της αγάπης, ο μόνος που έζησε μια καθαρή, φιλάνθρωπη, δυναμική και υπέροχη ζωή προσκαλεί κάθε άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν, για να θεραπευτεί ψυχικά και σωματικά. Προσκαλεί το σύγχρονο άνθρωπο στην αρχή του ορθόδοξου εκκλησιαστικού έτους να Τον πλησιάσει με «συντριμμένη καρδιά», για να βρει το μεγαλύτερο και πιο σπάνιο σύγχρονο αγαθό, την ειρήνη της ψυχής. Προσκαλεί το μήνα αυτό κάθε άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν με συντριβή και πίστη και να Του ζητήσει να ελευθερωθεί μια για πάντα από κάθε αιχμαλωσία. Από την αιχμαλωσία του εγωισμού, της υπερηφάνειας, της ιδιοτέλειας, της κακίας, της αδικίας, της ανηθικότητας, της κάθε ηθικής διαστροφής. Το κάλεσμά Του είναι: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας» (Ματθ. 11:28). Ελάτε να ανοίξουν τα τυφλά σας μάτια. Ελάτε να ελευθερωθείτε από τις τρομερές πολυδιάστατες και πολυποίκιλες πιέσεις. Ελάτε να γίνετε καινούργιοι άνθρωποι, με μια καινούργια ζωή, σ’ ένα πραγματικά καινούργιο έτος της εύνοιας του Κυρίου.

Το χαρμόσυνο, λοιπόν, άγγελμα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα στον καθένα κουρασμένο σύγχρονο άνθρωπο είναι: «Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Εκκλησιαστικός Χρόνος». Ευτυχισμένος όμως με τον Χριστό στην καρδιά σου. Με τον Χριστό που θα ζητήσεις με συντριμμένη καρδιά να σε σώσει από το χαμένο σου παρελθόν και να σε κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο, ένα ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, έναν συνειδητό Χριστιανό.

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία