Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Θεραπεία του Άγχους

pantokratwrΤο άγχος είναι μια σχετικά καινούργια ψυχική ασθένεια. Πριν από μερικές δεκαετίες, το άγχος ήταν άγνωστο όπως το ζούμε και το βιώνουμε σήμερα. Το άγχος εκφράζει με αντικειμενικό τρόπο την εποχή μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος πληρώνει με το άγχος το τίμημα της ραγδαίας τεχνικής και επιστημονικής προόδου και της ακόρεστης επιθυμίας του για περισσότερα υλικά αγαθά και μέσα. Τα άψυχα πράγματα απόκτησαν προτεραιότητα και έκαναν τον άνθρωπο να πιστέψει ότι όσα περισσότερα υλικά αγαθά αποκτήσει, τόσο πιο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος θα γίνει. Βρήκε και βρίσκει τον εαυτό του φορτωμένο με άγχη και ψυχικά βάρη, που κάνουν τη ζωή του αφόρητη και τυραννική.

Στο «άγχος» το άτομο ζει το δράμα της εσωτερικής ενοχής, της «αμαρτίας», του «κακού», της «αδυναμίας» του. Συνειδητά ή ασυνείδητα, το βάρος της ενοχής του ανθρώπου, που οφείλεται στην απομάκρυνσή του από τον Θεό, υπάρχει βαθιά μέσα του και καθώς καθημερινά μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, ο άνθρωπος ζει μια ανυπόφορη και δυστυχισμένη ζωή.

Ας λογικευτούμε όμως.

Ξέρουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δημιούργησε το άγχος. Τότε έργο του Θεού είναι να θεραπεύσει το άγχος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος να γνωρίζει καλά τον άνθρωπο όσο ο Θεός. Ο Θεός και μπορεί και θέλει να ελευθερώσει τον άνθρωπο από το άγχος. Ο Θεός ξέρει από τι πάσχει κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μακριά Του και Αυτός μπορεί να τον θεραπεύει.

Όσο απλή κι αν φαίνεται η λύση αυτή, στην πραγματικότητα είναι η πιο αληθινή και η πιο λογική. Γιατί, αν οι εξωτερικές κακές επιδράσεις και οι εσωτερικές κακές τάσεις και επιθυμίες δημιουργούν το άγχος, τότε είναι ανάγκη, άλλες δυνάμεις έξω από τον άνθρωπο να ενεργήσουν για να ελευθερωθεί. Πρέπει ο σύγχρονος άνθρωπος να ξαλαφρώσει, να πετάξει από πάνω του το βάρος και όχι να αυξήσει το βάρος. Η αύξηση των υλικών αγαθών και μέσων, η ικανοποίηση της σάρκας, η αλαζονική, επιδεικτική ζωή, αντί να κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο - όπως ο ίδιος πιστεύει - τον βυθίζουν πιο πολύ στην απόγνωση και στο άγχος. Χρειάζεται, λοιπόν, ο άνθρωπος σήμερα υπεράνθρωπη, έξω από τον εαυτό του δύναμη για να νικήσει το άγχος. Τη δύναμη αυτή την προσφέρει μόνον ο Θεός.

Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς άγχος. Μπορεί να ζήσει, αν πιστέψει ότι ο Θεός μπορεί να τον θεραπεύσει και αν εφαρμόσει τη λύση που του δίνει ο Θεός.

Η λύση του Θεού είναι: «Μετανόησε και επέστρεψε σ’ Εμένα και θα εξαλειφτούν οι αμαρτίες σου και θα έρθουν (στη ζωή σου) καιροί αναψυχής» (Πράξεις 3:19). Είναι απαραίτητο ν’ αλλάξει μυαλό ο άνθρωπος – μετα-νοώ. Να αλλάξει νου, να μετανοήσει, να λυπηθεί για την απομάκρυνσή του από τον Θεό. Το ψυχικό και πνευματικό φορτίο που κουβαλάει ο άνθρωπος μπορεί να φύγει από πάνω του. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού που είναι Παντοδύναμος και Πανάγαθος και θέλει και μπορεί να κάνει τα πάντα.

Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από αυτόν που εφαρμόζει τη λύση του Θεού. Ο άνθρωπος που λυπάται για την αμαρτωλή του ζωή, ο άνθρωπος που ειλικρινά μετανοεί και ζητά τη σωτηρία του, ο άνθρωπος αυτός θεραπεύεται και ελευθερώνεται από το άγχος. Ο Θεός, το Άγιο Πνεύμα, έρχεται στη ζωή του, τον καθαρίζει από κάθε αμαρτία, τον ξεφορτώνει, νικά το άγχος, τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο και του χαρίζει μια καινούργια ζωή.

 

Αυτό το Καλοκαίρι σας ευχόμαστε μαζί με τις διακοπές

να μην ξεχνάτε τον Χριστό και την Εκκλησία!

 

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία