Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Ο Μοναδικός Σωτήρας του Ανθρώπου

ihsousxristosΟ Κύριος, ο Θεός μας, ζωοποιεί τους νεκρούς και «καλεί τα μη όντα ως όντα» (Ρωμ. 4:17). Έχει τη δύναμη να ζωντανέψει τον άνθρωπο του 2017.

Όταν ο σύγχρονος, τρομερά κουρασμένος άνθρωπος, πιστέψει ότι μπορεί ριζικά ν’ αλλάξει η ζωή του, τότε και μόνον τότε θα γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα. Όταν ο Θεάνθρωπος, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, ο Ιησούς Χριστός, έρθει στη ζωή του ανθρώπου, τότε εκείνος αλλάζει ολοκληρωτικά. Η αναγέννηση που φέρνει ο Σωτήρας Χριστός στη ζωή του ανθρώπου είναι τέλεια και ολοκληρωμένη. Η αναδημιουργία της ζωής είναι το θαύμα των θαυμάτων.

«Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω» είπε ο Ιησούς Χριστός, «εγώ ήρθα για να έχουν ζωή (όσοι πιστεύουν σε μένα) και να την έχουν άφθονη» (Ιωάν. 10:10). Η ζωή που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και χαρούμενο, είναι η ζωή που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός. Μακριά από τον Χριστό, ο σύγχρονος άνθρωπος ζει και θα συνεχίζει να ζει μια ζωή άγχους και κατάθλιψης. Με τον Χριστό στη ζωή του, θα ζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο μια ζωή ειρήνης.

Ο Θεάνθρωπος, με τη δύναμη και την αγάπη Του, είναι το μοναδικό Πρόσωπο που μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τον άνθρωπο. Σε κάποια στιγμή της θαυματουργικής Του διακονίας, ξέσπασε σε μια κραυγή πρόσκλησης στους κουρασμένους ανθρώπους της εποχής Του και είπε: «Όποιος διψάει, να έρθει σ’ εμένα και να πιει. Μέσα σ’ εκείνον που πιστεύει σ’ εμένα, καθώς λέει η Γραφή, ποτάμια ζωντανό νερό θα τρέξουν. Αυτό το είπε ο Ιησούς εννοώντας το Πνεύμα που θα έπαιρναν όσοι πίστευαν σ’ Αυτόν» (Ιωάν. 7:37-39). Η πρόσκληση αυτή του μεγάλου Σωτήρα Χριστού ισχύει και για σήμερα. Ο σύγχρονος άνθρωπος, που μάταια προσπαθεί να ξεδιψάσει με γήινα αγαθά και εφήμερες απολαύσεις, θα ικανοποιήσει την εσωτερική του δίψα μόνον όταν παραδώσει τον εαυτό του στον Χριστό.

Ο Απ. Πέτρος, στο δεύτερό του κήρυγμα μετά την Πεντηκοστή, κάλεσε και καλεί κάθε άνθρωπο ν’ αρχίσει μια νέα ζωή. Με απλά λόγια, ξεκαθάρισε μια για πάντα τον τρόπο της ριζικής αλλαγής του ανθρώπου λέγοντας: «Μετανοήστε για να εξαλειφθούν οι αμαρτίες σας, για να έλθουν καιροί αναψυχής από μέρος του Κυρίου» (Πράξεις 3:19). Με τα λόγια αυτά, σφράγισε με απόλυτη βεβαιότητα τον τρόπο της σωτηρίας του ανθρώπου.

Όποιος πραγματικά ζητά μια καινούργια ζωή, θα τη βρει στην ειλικρινή συντριβή και μετάνοια μπροστά στον Κύριο.

Για να γίνεις, αγαπητέ μου, ένας καινούργιος άνθρωπος, πρέπει να πεθάνει μέσα σου ο παλιός άνθρωπος της καταστροφής. Πρέπει απαραίτητα να παραδεχτείς την πνευματική σου αποτυχία, για να έρθουν καιροί αναψυχής στη ζωή σου. Ο μεγάλος Σωτήρας μας κάνει τα πάντα καινούρια, μόνον όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει και ομολογήσει την αδυναμία του να γίνει ελεύθερος και χαρούμενος. Η μετάνοια και η πίστη στον Κύριο είναι δύο απαραίτητες πράξεις, που χαρίζουν τη σωτηρία στον άνθρωπο. Αυτές τον ελευθερώνουν από το εσωτερικό αποτυχημένο του παρελθόν και του χαρίζουν μια υπέροχη ζωή εδώ κάτω στη γη και μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή στην αιωνιότητα. Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Σας βεβαιώνω, όποιος πιστεύει σ’ Εμένα, αυτός έχει την αιώνια ζωή».

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία