Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Ο Χριστός το Φως το Αληθινό

anastasi2Η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Πάσχα είναι από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο κεφ. Α και χωρία 1-17.

Ιδιαίτερα στα παρακάτω χωρία αναφέρεται. Εις τους δικούς του ήλθε αλλ’ οι δικοί του δεν τον εδέχθησαν. Εις όσους όμως τον εδέχθησαν, έδωκε εξουσίαν να γίνουν παιδιά του Θεού, εις εκείνους δηλαδή που πιστεύουν εις το όνομά του, οι οποίοι ούτε από αίματα ούτε από το θέλημα σαρκός ούτε από το θέλημα ανδρός, αλλ’ από τον Θεόν εγεννήθηκαν.

Και πώς γίνεται κανείς τέκνο Θεού;

Τέκνα Θεού έγιναν και γίνονται διαχρονικά, καθώς η Εκκλησία συνεχίζει την ιστορική της πορεία, όσοι « έλαβον αυτόν», δηλαδή όσοι τον εγκολπώθηκαν και τον αποδέχθηκαν ως Σωτήρα τους και Λυτρωτή τους! Πολλοί, σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, είχαν καλή γνώμη για τον Χριστό κι έσπευσαν να τον προσδιορίσουν ως «μεγάλο μύστη», «κοινωνικό επαναστάτη», κοινωνικό αναμορφωτή», «θεωρητικό της αγάπης», καθώς και με άλλες καλολογίες που κατ’ άνθρωπο φαινομενικά τον τιμούν, ουσιαστικά όμως τον μειώνουν και τον προσβάλλουν. Και τούτο διότι τον αποψιλώνουν και του αποστερούν τη μοναδική ιδιότητα που ήλθε να προβάλει στον κόσμο και με την οποία κήρυξε αυθεντικά. Αυτή του Μονογενούς Υιού και Λόγου του Θεού!

Η Εκκλησία απόψε μας καλεί να ξεκαθαρίσουμε την πίστη μας προς τον Χριστό ως τον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού, τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο, ως τέτοιον να τον δεχθούμε και να τον ομολογήσουμε. Δεν ακολουθούμε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, έστω και σπουδαίο ηγέτη. Ακολουθούμε τον Υιό του Θεού που για χάρη μας έγινε και Υιός του ανθρώπου. Κι αυτό καλούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε τη βραδιά της Αναστάσεώς Του! Γιατί αυτή η βραδιά είναι η εγγύηση και της δικής μας αναστάσεως. Όσοι είμαστε τέκνα Θεού, ή τουλάχιστον αγωνιζόμαστε να γίνουμε, κατανοούμε απόψε ότι εφόσον ο μεγαλύτερος αδελφός μας ανέστη, μας προετοίμασε την ίδια οδό, της ανάστασης ψυχής και σώματος, της κατάλυσης της όποιας εξουσίας του θανάτου, της φθοράς, της λύπης επί του ανθρώπινου γένους, της κυριαρχίας της όντως ζωής μέσα στο ανέσπερο φως της Βασιλείας του.

 

Χριστός ανέστη! Αληθώς ανέστη!

 

(Φωνή Κυρίου αρ. 3283, Αρχιμ. Ι.Ν.)

 

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία