Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Ανάσταση είναι η Δύναμη του Θεού

Ευχόμαστε η ανάσταση του Χριστού να αναστήσει
την νέα ζωή του Χριστού μέσα σε όλους

anastasi1

Η ανάσταση είναι το κέντρο, η πεμπτουσία, η βάση και η δύναμη της χριστιανικής πίστης. Χωρίς την ανάσταση, ο Χριστιανισμός όχι μόνο δεν είναι θρησκεία, αλλά είναι η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων. Η ζωή, η διδασκαλία, το κήρυγμα και τα θαύματα του Ιησού Χριστού αποδεικνύονται αληθινά, μόνο και μόνο επειδή ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε.

Η ανάσταση, λοιπόν, του Ιησού Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το μοναδικό γεγονός που είναι απόλυτα ταυτισμένο με τη ζωή του ανθρώπου. Γιατί η ανάσταση δεν αφορά μόνον τον Ιησού Χριστό, αλλά κάθε άνθρωπο. Όπως ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, έτσι και ο κάθε άνθρωπος που πιστεύει στο σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού επάνω στο σταυρό και στην ανάστασή Του, ανασταίνεται σε μια υπέροχη ζωή εδώ κάτω στη γη και σε μια ακόμη πιο υπέροχη ζωή, μετά την αναχώρησή του από τη γη, στον ουρανό.

Ο Απ. Παύλος, απευθυνόμενος στους Χριστιανούς της Κορίνθου, τονίζει τη σπουδαιότητα της ανάστασης με τα παρακάτω λόγια. «Αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, η πίστη σας είναι χωρίς περιεχόμενο. Ζείτε ακόμα μέσα στις αμαρτίες σας. Άρα κι εκείνοι που πέθαναν με πίστη στον Χριστό, έχουν χαθεί. Αν η χριστιανική ελπίδα μας περιορίζεται μόνο σ’ αυτή τη ζωή, τότε είμαστε οι πιο αξιοθρήνητοι απ’ όλους τους ανθρώπους. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Χριστός έχει αναστηθεί, κάνοντας την αρχή για την ανάσταση όλων των νεκρών. Γιατί, όπως ο θάνατος ήρθε στον κόσμο από έναν άνθρωπο, έτσι από έναν άνθρωπο ήρθε και η ανάσταση των νεκρών. Όπως πεθαίνουν όλοι εξ αιτίας της συγγενείας με τον Αδάμ, έτσι χάρη στη συγγένεια με τον Χριστό, όλοι θα ξαναπάρουν ζωή» (Α΄ Κορινθ. 15:17-22).

Η αιώνια ζωή του ανθρώπου βασίζεται στην ανάσταση του Χριστού. Ο άνθρωπος που μετανοεί για τη ζωή που έζησε μακριά από τον Ιησού Χριστό, που πιστεύει στο έργο της σωτηρίας του Χριστού επάνω στο σταυρό και ζητά με πίστη τη συγχώρηση όλων των αμαρτημάτων του, όχι μόνο συγχωρείται για όλες τις αμαρτίες του και γίνεται ένας καινούργιος πέρα για πέρα άνθρωπος, αλλά εκείνη τη στιγμή αποκτά την αιώνια ζωή, το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αγαθό του κόσμου. Αυτή ήταν η εμπειρία του ληστή στο σταυρό, όταν στην προσευχή του στον Κύριο είπε: «Θυμήσου με Κύριε όταν έλθεις στη βασιλεία σου». Και ο Κύριος του απάντησε: «Αλήθεια σου λέω, σήμερα κιόλας θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο» (Λουκάς 23:42,43).

Η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι η μεγαλύτερη δύναμη που φανερώθηκε στην ανθρωπότητα. Με την ανάσταση, ιδιαίτερα ο σύγχρονος κουρασμένος άνθρωπος, μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημά του. Γιατί αν ο Ιησούς Χριστός νίκησε το θάνατο που είναι ο μεγαλύτερος και ανίκητος εχθρός του ανθρώπου, μπορεί να νικήσει και κάθε άλλο κακό και να λύσει κάθε πρόβλημα.

Το γεγονός ότι μόνον η χριστιανική θρησκεία έχει άδειο τάφο, ενώ τα κόκαλα των αρχηγών των άλλων θρησκειών βρίσκονται κλεισμένα σε κάποιο μνήμα, είναι η πιο τρανταχτή μαρτυρία και απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι σήμερα ζωντανός και, σύμφωνα πάντα με την Αγία Γραφή και την εμπειρία της χορείας των Αγίων της Εκκλησίας μας, βρίσκεται στα δεξιά του Πατέρα Θεού και μεσιτεύει για μας. Έτσι, κάθε άνθρωπος που έχει πιστέψει ειλικρινα στον Ιησού Χριστό ως δικό του Σωτήρα, μπορεί να ζητά ότι χρειάζεται από τον Θεό στο όνομα του Ιησού Χριστού (Ματθ. 7:7-11, Μάρκος 11:24, Λουκάς:11:9, Ιωάννης 15:7).

Το γεγονός, λοιπόν, της ανάστασης προσφέρει τεράστια πρακτικά ευεργετήματα στον άνθρωπο. Όποιος πιστέψει στην ανάσταση του Χριστού και με συντριβή και μετάνοια ζητήσει τη δική του ανάσταση, σε μια στιγμή γίνεται καινούργιος άνθρωπος και αποκτά αιώνια ζωή. Από τη στιγμή εκείνη επίσης, γίνεται ένας συνειδητός Χριστιανός που έχει στενή σχέση με τον Θεό, τόσο μέσα στην Εκκλησία με τα μυστήρια, όσο και στην προσωπική του ζωή. Η πόρτα τ’ ουρανού ανοίγει γι’ αυτόν και μπορεί να προσεύχεται οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του, απολαμβάνοντας το έλεος του Θεού, την προστασία Του, τη φώτισή Του, αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη.

 

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία