Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Είχε Ανάγκη να Βαπτισθεί ο Χριστός;

† Του Μητροπολίτου Φλωρίνης, π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Theofaneia

Σαν μαγνήτης ο Πρόδρομος είλκυε τα πλήθη, η έρημος έγινε πόλις. Μέσα στους χιλιάδες ανεπισήμους να και κάποιος άγνωστος, ένας μαραγκός από τη Ναζαρέτ. Ήταν ο Ιησούς ο Ναζωραίος, ο εξάδελφος του Βαπτιστού. Δεν τον είχε δεί ποτέ· αυτός έμενε στην πόλη, ενώ ο Ιωάννης στην έρημο. Τον είδε εκεί και το Πνεύμα το Άγιο του λέει· Αυτός είνε «ο βαπτίζων εν Πνεύματι αγίω» (Ιω. 1,33).

– Ήλθα, λέει, να βαπτιστώ. –Εσύ; εγώ έχω ανάγκη να βαπτιστώ από σένα. –«Άφες άρτι» – άσε τώρα τις αντιρρήσεις, του λέει ο Ιησούς· έτσι πρέπει να κάνω για να τηρήσω κάθε θεία εντολή (Ματθ. 3,14-15). Επέμενε, και βαπτίστηκε.

Και γεννάται το ερώτημα· είχε ανάγκη από βάπτισμα ο Χριστός; Εμείς βαπτιζόμαστε διότι είμαστε αμαρτωλοί, αλλά εκείνος είναι ο μόνος αναμάρτητος. Το λέει αυτό σήμερα το Ευαγγέλιο· το προσέξατε; Έχει μία λέξη με μεγάλη σημασία. Πώς γινόταν το βάπτισμα του Ιωάννου; Όσοι πήγαιναν αναγνώριζαν τα σφάλματά τους, μετανοούσαν, έμπαιναν στο νερό, και τι έκαναν; Εξωμολογούντο, και έμεναν εκεί όσο διαρκούσε η εξομολόγηση, άλλος λίγο, άλλος πολύ. Μόνο ο Χριστός, μόλις μπήκε αμέσως βγήκε. Βγήκε «ευθύς» –να η σπουδαία λέξις– όπως λέει σήμερα το Ευαγγέλιο, βγήκε «ευθέως» από το νερό (Ματθ. 3,16. Μαρκ. 1,10). Γιατί βγήκε αμέσως; Διότι ως αναμάρτητος δεν είχε να πη τίποτα, δεν είχε καμμιά αμαρτία να εξομολογηθή.

Εμείς είμαστε αμαρτωλοί και πρέπει να έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητός μας. Μόνο ένας είναι ο αναμάρτητος. «Εις άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός εις δόξαν Θεού Πατρός» (Φιλ. 2,11 και Θεία Λειτουργία). Το «ευθύς» εκείνο είναι καταπέλτης.

Τότε λοιπόν γιατί βαπτίστηκε; Για να φανερωθή το μέγα μυστήριο της Αγίας Τριάδος, Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα – Αγία Τριάς, ελέησον τον κόσμον κ’ εμάς τους αμαρτωλούς.

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία