Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Καινούργια και Αιώνια Ζωή

Ευχόμαστε η Νέα Χρονιά να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε το Χριστό και να κατοικήσει πλούσια στις καρδιές μας (Εφεσ. 3:16-17)

IX

Ο Θεάνθρωπος είναι η ιδιοφυΐα της ριζικής αλλαγής του ανθρώπου, γιατί έχει εκείνες τις θεϊκές υπεράνθρωπες δυνάμεις, που Τον κάνουν ικανό να ξαναδημιουργήσει τον άνθρωπο που θέλει και ζητάει τη σωτηρία του. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και «θέλει» και «μπορεί» να αναγεννήσει τον άνθρωπο σε μια καινούργια ζωή, που θα τον οδηγήσει στην θέωση. Όταν έλεγε «ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28), το εννοούσε, το έκανε και το κάνει πραγματικότητα στη ζωή κάθε ανθρώπου που ειλικρινά θέλει να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος. Το μόνο που ζητάει από τον άνθρωπο είναι να καταλάβει αυτό που είναι αλήθεια, δηλαδή ότι είναι αμαρτωλός και ότι πρέπει γι’ αυτό να μετανοήσει και να ζητήσει τη σωτηρία του.

Ο Σολζενίτσιν γράφει: «Είναι μάταιο να αναζητούμε διέξοδο από την κατάσταση του κόσμου, χωρίς να στρέψουμε μια μετανοημένη συνείδηση προς τον Δημιουργό των πάντων». Η μετάνοια και η αναγνώριση της αμαρτωλότητας του ανθρώπου είναι το μοναδικό μέσο σωτηρίας. Ο ιερός Χρυσόστομος μας λέει ότι «η μετάνοια είναι πρόξενος βασιλείας ουρανού και είσοδος παραδείσου».

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χρειάζεται τη σωτηρία του Χριστού. Όσο και να φαίνεται παράξενο και υπερβολικό, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ιησούς Χριστός είναι Αυτός που ελευθερώνει τον άνθρωπο από κάθε βάρος, κάθε ενοχή και κάθε δυστυχία. Ο Χριστός ήρθε στη γη «για να δώσει ζωή και μάλιστα άφθονη ζωή» (Ιωάν. 10:10). Ήλθε να δώσει το φως, τη χαρά και την ειρήνη, όπως δεν δίνει κανένας άλλος (Ιωάν. 12:46, 15:11, 14:27). Ο Θεάνθρωπος είναι «η οδός και η αλήθεια και η ζωή!» Ο μόνος που οδηγεί τον άνθρωπο στον Θεό (Ιωάν. 14:6) και ο μόνος που δίνει αιώνια ζωή (Ιωάν. 6:47).

Ο σύγχρονος Έλληνας πρέπει να αλλάξει ριζικά. Πρέπει να γίνει καινούργιος άνθρωπος. Αυτό, όμως, δεν γίνεται χωρίς να μετανοήσει και να πιστέψει στον Χριστό ως τον μοναδικό του Σωτήρα. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Με τον Χριστό στη ζωή του έχει ειρήνη, γαλήνη, χαρά και αγάπη για όλους. Με το Άγιο Πνεύμα μέσα του απολαμβάνει την όμορφη χριστιανική ζωή, συμμετέχοντας ολόψυχα στην πνευματική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, προγευόμενος την ουράνια βασιλεία του Πατέρα Θεού. Είναι ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός.

Κάθε καινούργιος χρόνος γι’ αυτούς που πιστεύουν στον Χριστό και έχουν εμπιστευτεί τη ζωή τους και το μέλλον τους στον Πανάγαθο και Παντοδύναμο Θεό, είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Με τον Θεό είναι αδύνατο να ζήσεις μια άθλια και αγχώδη ζωή.

Μπαίνουμε, λοιπόν, στο 2017 με προσδοκίες, επιθυμίες και σχέδια για μια καλύτερη ζωή. Χρειαζόμαστε απαραίτητα αυτές τις προϋποθέσεις για ένα θετικό ξεκίνημα και μια επιτυχημένη πορεία στο χρόνο αυτό.

Αντίθετα όμως με τις προσδοκίες μας, σύγχρονες έρευνες, μελέτες, στατιστικές και επιστημονικές ανακοινώσεις μάς παρουσιάζουν με μελανά χρώματα την εξέλιξη της ζωής μας το χρόνο αυτό.

Με απαισιόδοξα συμπεράσματα μάς λένε ότι ο άνθρωπος τον καινούργιο χρόνο θα είναι περισσότερο αγχώδης, νευρικός και απομονωμένος. Ο κύριος σκοπός του θα είναι το χρή­μα και οι ανέσεις του. Η οικογενειακή ζωή θα συνεχίζει να κλονίζεται όλο και περισσότερο. Η προτεραιότητα των γονιών, και ιδιαίτερα της γυναίκας, θα είναι η καριέρα και η ατομική ευχαρίστηση. Τα παιδιά, αντιδρώντας στην αδιαφορία των γονιών γι’ αυτά, θα βρίσκουν διέξοδο στον αναρχισμό, στα ναρκωτικά και στην αλητεία.

Η κοινωνική κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη. Οι αποδεκτές αξίες και παραδόσεις που κράτησαν το έθνος μας στους αιώνες, θα γίνονται όλο και πιο πολύ απαράδεκτες. Τα Μ.Μ.Ε., ο τύπος, η τηλεόραση θα συνεχίσουν να συντελούν στην αποσύνθεση της κοινωνίας, τον εκφυλισμό και την ωραιοποίηση της ανηθικότητας, της διαστροφής, της βίας και του εγκλήματος. Η οικονομική κατάσταση για τον μέσο εργαζόμενο θα είναι ασταθής. Οι συμπατριώτες μας θα χάνουν τις εργασίες τους, θα μειώνονται περισσότερο οι συντάξεις και η προτεινόμενη λύση για την οικονομία θα είναι οι αθρόες απολύσεις. Οδηγούμαστε σε μια διεθνή φτώχεια. Η ανεργία θα πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Η Ευρώπη θα παραμείνει αδύνατη να βοηθήσει. Τα «σημεία των καιρών» μαρτυρούν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται.

Στην τρομερά δύσκολη αυτή κατάσταση που βρίσκεται ο σύγχρονος άνθρωπος, η οικογένεια και η κοινωνία, ο μοναδικός δοκιμασμένος και εγγυημένος Σωτήρας είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος που έδωσε τη ζωή Του για την αναγέννηση κάθε ανθρώπου. Εσύ όμως επιλέγεις με ποιον θέλεις να πας.

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία