Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Χριστούγεννα, Καινούργια και Αιώνια Ζωή

GenisisΧριστούγεννα είναι η γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού, του Θεανθρώπου, του μοναδικού Εκείνου που δίνει μια απόλυτα καινούργια ζωή σε κάθε άνθρωπο που ταπεινά θα ζητήσει τη σωτηρία του.

Ο Ιησούς Χριστός ήλθε για ένα μοναδικό σκοπό: Να βγάλει τον άνθρωπο από το σκοτάδι της άγνοιας, της αμαρτίας και τον πνευματικό θάνατο και να τον φέρει στο φως, στη γνώση της αλήθειας και στην ανάσταση, σε μια νέα ζωή εδώ κάτω στη γη και σε μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή μετά το θάνατό του στον ουρανό.

Τα Χριστούγεννα επίσης μας θυμίζουν τη μεγάλη αγάπη του Θεού για εμάς. «Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε το Γιο Του τον μονογενή, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια» (Ιωάν. 3:16). Η ειλικρινής και βαθιά αγάπη του Θεού για τον καθένα μας ξεχωριστά βρήκε τον πιο παράξενο και πρωτότυπο τρόπο για να γίνει πράξη. Ο Θεός έστειλε το Γιο Του τον Μονογενή να γεννηθεί ως άνθρωπος στη γη και να πεθάνει επάνω στο σταυρό για όλους μας. Η γέννηση του Θεανθρώπου από την Αγία Παρθένο Μαρία ήταν κάτι το ασύλληπτο για τον άνθρωπο.

Αυτό που δεν θα τολμούσε να ζητήσει ο άνθρωπος από τον Θεό, ο Θεός το έδωσε - τον μοναδικό του Γιο - για να ελευθερώσει κάθε άνθρωπο από τον ίδιο τον εαυτό του και να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο. Ο ερχομός του Κυρίου Ιησού Χριστού δεν ήταν μόνο ένα ορόσημο στην ιστορία με το προ Χριστού και το μετά Χριστόν, αλλά μια επαναστατική αλλαγή σε όλους τους ανθρώπους που θα πίστευαν ότι είναι ο μοναδικός Σωτήρας.

Ο Ιησούς Χριστός, ως Αρχηγός της Χριστιανικής Πίστης, δεν είναι ένας ακόμα μεγάλος μύστης και ιδρυτής κάποιας θρησκείας. Είναι ο μόνος που ήλθε από τον ουρανό. Ο μόνος που γεννήθηκε από τον Πατέρα Θεό και ως άνθρωπος από την Αγία Παρθένο. Ο μόνος που έζησε χωρίς αμαρτία. Ο μόνος που αναλήφθηκε ζωντανός, με πνευματικό σώμα, θεώνοντας την ανθρώπινη φύση. Ο μόνος που θα ξανάρθει έτσι όπως αναλήφθηκε στους ουρανούς. Όλοι οι άλλοι μεγάλοι της ανθρωπότητας ήταν άνθρωποι με αδυναμίες, που άσχετα από τα πόσα μεγάλα και σπουδαία έκαναν, πέθαναν, θάφτηκαν και παρέμειναν έτσι στην ιστορία της ανθρωπότητας, ως μεγάλοι, άντρες και γυναίκες.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που από τη γέννησή Του, μέχρι την ανάληψή Του υπήρξε μοναδικός σε υπερφυσική δύναμη, σε άγια αναμάρτητη ζωή και με απόλυτη εξουσία στον Εαυτό Του, στον άνθρωπο και στη φύση.

Τα γενέθλια του Θεανθρώπου στις δύσκολες αυτές μέρες της παγκόσμιας σύγχυσης σε όλους τους τομείς της ζωής, και ιδιαίτερα στην άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να υποδεχτούμε τον μοναδικό Λυτρωτή μέσα στην καρδιά μας σαν δικό μας προσωπικό Σωτήρα. Μόνον ο Ιησούς, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, μπορεί να κάνει καινούργιο κάθε άνθρωπο, κάθε κοινωνία, κάθε έθνος.

Για όσους από εμάς ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας και ο Κύριος της ζωής μας, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή θείας χαράς. Ο Γιος του Θεού μάς χάρισε την ειρήνη, που είναι το πιο σπάνιο και απαραίτητο σύγχρονο αγαθό. Μας έκανε παιδιά Του, σύμφωνα με την Αγία Γραφή που λέει: «Σ’ όσους Τον δέχτηκαν και πίστεψαν σ’ Αυτόν, έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού» (Ιωάν. 1:12). Έφερε ριζική αλλαγή στη ζωή μας και μας έκανε συνειδητούς Χριστιανούς, ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, ώστε μέσα σ’ αυτή να απολαμβάνουμε την πνευματική και μυστηριακή της ζωή. Ζούμε κάθε μέρα μαζί Του, μιλάμε σ’ Αυτόν, μιλάμε στους άλλους γι’ Αυτόν, μας φροντίζει, μας προστατεύει στο παρόν και στο μέλλον, συγχωρεί τις αμαρτίες μας, μας δίνει τη χαρά και την ελπίδα της αιώνιας ζωής. Τον ευχαριστούμε. Τον ευγνωμονούμε. Τον λατρεύουμε. Τον δοξάζουμε. Τον αγαπούμε και θέλουμε να ζούμε γι’ Αυτόν και μόνο γι’ Αυτόν.

 

«Χριστός γεννάται. Δοξάσατε»

Αυτά τα Χριστούγεννα,

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας να δοξαστεί ο Χριστός μέσα μας

 

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία