Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Δύναμη που Χρειάζεσαι το 2016

IhsousXristosΟ αγώνας σήμερα για οικονομική επιβίωση ταλαιπωρεί αφάνταστα εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον έχουν μείνει στα χαρτιά. Ο Έλληνας υποφέρει, η οικογένεια μαστίζεται από την ανέχεια και την οικονομική κρίση. Ο Έλληνας δεν έχει τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του με αυτές τις προϋποθέσεις. Η ήσυχη και ικανοποιητική ζωή του παρελθόντος έχει περάσει χωρίς επιστροφή. Ο Έλληνας αισθάνεται εγκαταλειμμένος από το κράτος, ανήμπορος να αντιδράσει και να σταθεί στα πόδια του. Η κάθετη πτώση των αξιών της ζωής, η υποβάθμιση του ανθρώπου σε ένα σεξουαλικό, υλιστικό και απάνθρωπο όν και το καθημερινό άγχος κάνουν τη σύγχρονη ζωή αφόρητη και καταθλιπτική.

Η «Εταιρεία της Ρώμης» που αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης προβλέπει ότι η ανθρωπότητα συνέχεια βυθίζεται και οδηγείται σε μια ανεπανόρθωτη καταστροφή, που κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Έτσι κάνουν έκκληση οι σύγχρονοι αυτοί σοφοί στον Ο.Η.Ε, σε Διεθνείς Κοινωνικούς και Θρησκευτικούς Οργανισμούς να πάρουν μέτρα, ώστε η ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

  • Ποιο, λοιπόν, είναι το μέλλον μας;
  • Ποιο θα είναι το 2016;
  • Πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βουνά αυτά της ηθικής, πνευματικής και οικονομικής κατάρρευσης της κοινωνίας;
  • Υπάρχει λύση;

Το 2016 θα είναι αυτό που θα το κάνει ο καθένας μας για τον εαυτό του. Αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που σχεδιάζουμε, αυτό που επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε. Όποιος αγαπά τη ζωή, θα ζήσει ζωή αγάπης. Όποιος μισεί τη ζωή, θα ζήσει ζωή μίσους. Ό,τι θα σπείρει ο άνθρωπος το 2016, αυτό και θα θερίσει (Γαλ. 6:7). Για να μπορέσει ο σύγχρονος άνθρωπος να αντιμετωπίσει τα πολυσύνθετα προβλήματα του 2016, θα πρέπει να γεμίσει με τη δύναμη εκείνη, που θα τον βοηθήσει και θα τον βοηθάει καθημερινά να δίνει λύσεις στα προβλήματα αυτά. Η δύναμη όμως αυτή δεν υπάρχει στον άνθρωπο. Υπάρχει μόνο στον Θεό. Η υπεράνθρωπη δύναμη που χρειαζόμαστε βρίσκεται στον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό, που είναι πρόθυμος και διατεθειμένος να τη δώσει σε κάθε άνθρωπο, που Τον σέβεται και Τον εμπιστεύεται.

Ο σύγχρονος, λοιπόν, άνθρωπος για να νικήσει τις αρνητικές δυνάμεις του 2016 που κάνουν τη ζωή του καταθλιπτική και αφόρητη, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή και ανακαίνιση. Το έργο αυτό το κάνει μόνον ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Όταν ο Θεάνθρωπος έλεγε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28), το εννοούσε και το έκανε. Έτσι, άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με πολλά και διαφορετικά προβλήματα, πάθη, αρρώστιες, έρχονταν στον Ιησού Χριστό, ελευθερώνονταν και γίνονταν καινούργιοι άνθρωποι.

Το θαύμα της αναγέννησης του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστό τον κάνει έναν καινούργιο εσωτερικά άνθρωπο. Οικονομικοί παράγοντες όπως οι Τελώνες Ματθαίος και Ζακχαίος, διανοούμενοι όπως ο Νικόδημος και ο βουλευτής Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, γυναίκες με ανήθικη ζωή όπως η Σαμαρείτισσα και η Μαρία η Μαγδαληνή, βρήκαν την ειρήνη της ψυχής τους - το πιο πολύτιμο και σπάνιο αγαθό της εποχής μας - και έγιναν δυνατοί για να κάνουν καλά έργα.

Όποιος ειλικρινά καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα δεινά του 2016 και με ταπείνωση και συντριβή ζητάει τη σωτηρία του, αυτός γίνεται σε μια στιγμή ένας καινούργιος άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός τον ανασταίνει κυριολεκτικά σε μια νέα ζωή και ο άνθρωπος γίνεται συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, ικανός να σταθεί και να νικήσει σε κάθε δυσκολία, ακόμα και στις δύσκολες οικονομικά καταστάσεις.

Ο Απ. Παύλος βροντοφωνάζει:«Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλιά πέρασαν, όλα έχουν γίνει καινούρια» (Β’ Κορινθ. 5:17). Ο Χριστός που κατοικεί μέσα στον ανακαινισμένο άνθρωπο, του δίνει τη δύναμή Του να αντιμετωπίζει τα πάντα νικηφόρα. Η δύναμη αυτή, που είναι το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί μέσα του και τον προστατεύει και τον βοηθά, φροντίζει τις ανάγκες του και τον φωτίζει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όποιος έχει τον Χριστό, έχει τη δύναμη του Θεού μέσα του για το 2016.

Ευχές

Είθε το Νέο Έτος ο Ουράνιος Πατέρας να σας ενισχύει με το Άγιο Πνεύμα, ώστε να κατοικήσει ο Χριστός
στις καρδιές σας και να είστε ριζωμένοι στην αγάπη (Εφ. 3:16­­–17)

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία