Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Γεννήθηκε ο Σωτήρας Χριστός

XristougennaΗ σύγχρονη ζωή, με τη ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, δημιούργησε έναν καινούργιο τρόπο ζωής, που βρήκε τον άνθρωπο ανώριμο και απροετοίμαστο. Όλα πήγαν μπροστά με τρομερή ταχύτητα. Όλα, εκτός από τον άνθρωπο, που δεν μπόρεσε να πορευτεί μαζί της. Έτσι, έμεινε πίσω άδειος, ανικανοποίητος, με το παράπονο ότι μέσα στα πάρα πολλά αγαθά της επιστήμης και της τεχνολογίας, αυτός ζει σαν ζωντανός νεκρός. Για πρώτη φορά στον πλανήτη μας έχουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό άγχη, καταθλίψεις, μελαγχολίες, στενοχώριες και ψυχικές παθήσεις, που δεν τα είχαμε ποτέ άλλοτε.

Από την άλλη πλευρά, η ζωή μακριά από τον Θεό είναι γεμάτη με ορατούς και αόρατους κινδύνους, που την κάνουν αφόρητη. Οι φόβοι των πολέμων, η τρομοκρατία, η αβεβαιότητα του μέλλοντος, η κοινωνική αδικία, ο κλονισμός των θεσμών, ιδιαίτερα της οικογένειας, η φιλαυτία, η αναρχία, ο ατομοκεντρισμός, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, τα ναρκωτικά, η διαφθορά και η ανηθικότητα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, η κομπίνα και η απάτη, αλλά και πολλά άλλα κακά ταράζουν και «κατασπαράζουν» τον άνθρωπο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται απαραίτητα έναν Σωτήρα. Σωτήρα όμως υπεράνθρωπο, θείο και υπερφυσικό, ικανό να τον ελευθερώσει από τα αβάσταχτα βάρη που κάθε μέρα κουβαλάει και να του δώσει μια νέα ζωή, μια καθαρή ζωή, μια ζωή με νόημα, με σκοπό και καινούργιες δραστηριότητες, που θα τον κάνουν μόνιμα και πραγματικά ευτυχισμένο και χαρούμενο. Τέτοια ζωή κανένας άλλος δεν μπορεί να του χαρίσει, παρά Αυτός που είναι η ίδια η Ζωή και έχει τη ζωή.

Η ζωή, εκτός από μια πραγματικότητα, είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, είναι ο Ιησούς Χριστός. Όσο παράξενο και υπερβολικό κι αν φαίνεται, η ζωή είναι ΠΡΟΣΩΠΟ. Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή: «Αυτός (ο Χριστός) ήταν η ζωή και ήταν το φως για τους ανθρώπους» (Ιωάν. 1:4). «Όποιος έχει τον Υιό (τον Χριστό) αυτός μόνο έχει τη ζωή, όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού, αυτός δεν έχει ΟΥΤΕ τη ζωή» (Α’ Ιωάν. 5:12).

Η γέννηση του Ιησού Χριστού ήταν μια εξαιρετική πράξη αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Ήταν αυτό που χρειαζόταν η ανθρωπότητα, αυτό που χρειάζεται σήμερα ο άνθρωπος - έναν Σωτήρα - έναν Παντοδύναμο και Πανάγαθο Ελευθερωτή από τα πιο ύπουλα και καταστρεπτικά δεινά της εποχής μας.

Η ζωή που ψάχνει να βρει και να ζήσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ο Χριστός. Σ’ Αυτόν υπάρχει η όμορφη, καθαρή και αληθινή ζωή, που θα τον κάνει άνθρωπο σωστό και ευτυχισμένο, που θα του δώσει την αιώνια ζωή. Μακριά από τον Ιησού Χριστό είναι το χάος, η απόγνωση, η δυστυχία και η μόνιμη απελπισία.

Η γέννηση, λοιπόν, του Χριστού στον κόσμο, πάλι το τονίζουμε, ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο και το ποιο υπέροχο δώρο της νέας ζωής που έφερε από τον ουρανό ο Θεάνθρωπος. Το μήνυμα του αγγέλου στους βοσκούς αντήχησε, αντηχεί και θα αντηχεί ως η μόνη αισιόδοξη και πραγματική ζωή που υπάρχει: «Μην τρομάζετε! Να, σας φέρνω χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει με χαρά μεγάλη όλον τον κόσμο. Γιατί σήμερα, στην πόλη Δαβίδ γεννήθηκε για χάρη σας σωτήρας κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος» (Λουκ. 2:10,11).Χαρά, λοιπόν, μεγάλη γεμίζει κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει ότι του λείπει η χαρά αυτή και τη ζητάει με συντριβή και μ’ όλη του την καρδιά. Το δώρο της σωτηρίας και της νέας ζωής, που μόνον ο Ιησούς Χριστός προσφέρει, είναι το δυναμικό αντίδοτο της σύγχρονης άχαρης και καταστρεπτικής ζωής. Όποιος ταπεινά το ζητάει, το παίρνει αμέσως και χωρίς δική του προσπάθεια και κόπο, γιατί είναι δώρο.

Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό για τη δωρεάν σωτηρία του Χριστού. Η σωτηρία αυτή μπορεί να είναι μια ζωντανή εμπειρία για κάθε άνθρωπο. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να ζήσει ως άνθρωπος, να νιώσει τον ανθρώπινο πόνο, να τον θεραπεύσει, να ελευθερώσει ψυχικά τον άνθρωπο και να τον σώσει από το κακό του παρελθόν. Το άνοιγμα του ουρανού, ο χορός των αγγέλων, οι γλυκές τους ψαλμωδίες αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μια για πάντα, μια υπεράνθρωπη και θεία δύναμη μπήκε στην ανθρωπότητα.

Ο ταλαιπωρημένος σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος. Μπορεί να γίνει ένα καινούργιο δημιούργημα: «Όποιος είναι του Χριστού, είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλαιά πέρασαν, όλα έγιναν νέα» (Β’ Κορινθ. 5:17). Μπορεί να γίνει ένας αιώνιος κάτοικος του ουρανού, συντροφιά με του Αγίους, τους αγγέλους και τον Τριαδικό Θεό.

Προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων:

Στον εχθρό σας, τη συγχώρεση. Στον ανταγωνιστή σας, την ανοχή.
Σε έναν φίλο, την καρδιά σας. Σε όλους, την φιλανθρωπία.
Σε κάθε παιδί, ένα καλό παράδειγμα. Στον εαυτό σας, σεβασμό (
Oren Arnold)

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία