Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Ευλογημένη Πρωτοχρονιά

INDIKTOSEυτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος της Ορθοδοξίας!

Το καλοκαίρι με τις ζεστές διακοπές πέρασε. Μπήκαμε στο γλυκό Φθινόπωρο. Ο πρώτος του μήνας, ο Σεπτέμβριος, μας καλεί να μπούμε στον κανονικό ρυθμό της ζωής.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρωτοχρονιάτικος εκκλησιαστικός μήνας της Ορθοδοξίας. Είναι η «αρχή Ινδίκτου», που έκανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, όταν μπήκε στη συναγωγή και δίδασκε το 61ο κεφάλαιο του προφήτη Ησαΐα, τα λόγια που προφήτευσαν για τη ζωή και το έργο Του.

Στα λόγια αυτά, που αναφέρονται στο έργο του Χριστού για μας, θα εμπιστευθούμε τη ζωή μας για το μήνα και το χρόνο αυτό. Ας τα διαβάσουμε και ας τα μελετήσουμε με προσοχή:

«Το Πνεύμα του Κυρίου με κατέχει, γιατί ο Κύριος με έχρισε και μ’ έστειλε ν’ αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς να θεραπεύσω τους συντριμμένους ψυχικά. Στους αιχμαλώτους να κηρύξω απελευθέρωση και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους, να φέρω λευτεριά στους τσακισμένους, να αναγγείλω του καιρού τον ερχομό που ο Κύριος θα φέρει τη σωτηρία στο λαό του» (Λουκ. 4:18,19).

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ψυχικά και εσωτερικά φορτωμένος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο κάποιας περασμένης εποχής. Η επιστήμη και η τεχνολογία, ενώ πήγαν τόσο μπροστά και του προσφέρουν τόσες ανέσεις και τόσο εύκολη ζωή που δεν είχε ποτέ του, αυτός έμεινε πίσω, μόνος, αβοήθητος, κενός, γεμάτος άγχη και πρωτοφανή συμπλέγματα, που κάνουν τη ζωή του αφόρητη.

Στην κατάσταση αυτή, έρχεται ο Θεάνθρωπος και προσφέρει τη μοναδική σωτηρία – βοήθεια, για όλα τα εσωτερικά προβλήματα του ανθρώπου. Ο Κύριος της αγάπης. Ο μόνος που έζησε μια καθαρή, φιλάνθρωπη, δυναμική και υπέροχη ζωή. Αυτός και μόνον Αυτός μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά, και προσκαλεί κάθε άνθρωπο να ζητήσει τη βοήθειά Του για να σωθεί και να θεραπευτεί ψυχικά και σωματικά.

Προσκαλεί, λοιπόν, με αγάπη τον άνθρωπο στην αρχή του ορθόδοξου εκκλησιαστικού χρόνου, για να Τον πλησιάσει με συντετριμμένη καρδιά και να βρει το μεγαλύτερο και σπάνιο αγαθό, την ειρήνη της ψυχής του. Προσκαλεί, το μήνα αυτό, κάθε άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν με συντριβή και πίστη, για να Του ζητήσει να ελευθερωθεί μια για πάντα από την αιχμαλωσία του εγωισμού, της υπερηφάνειας, της ιδιοτέλειας, της κακίας, της αδικίας, της ανηθικότητας, της κάθε ηθικής διαστροφής.

Η πρόσκλησή Του είναι: «Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28). Ελάτε να ανοίξουν τα τυφλά σας μάτια. Ελάτε να ελευθερωθείτε από τις τρομερές, πολυδιάστατες και πολυποίκιλες πιέσεις. Ελάτε να γίνετε καινούργιοι άνθρωποι, με μια καινούργια ζωή, σ’ έναν πραγματικό καινούργιο «ενιαυτόν του Κυρίου».

Η υπεράνθρωπη εσωτερική δύναμη, που χρειάζεται ο άνθρωπος σήμερα για να αλλάξει ριζικά και να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος, βρίσκεται στον Θεάνθρωπο και μόνο στον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτόν, που ήρθε για να χαρίσει στον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά μια υπέροχη ζωή εσωτερικής γαλήνης και χαράς. Τον μόνο και μοναδικό ειδικό για την εσωτερική αναδημιουργία μας. «Τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα».

Το χαρμόσυνο, λοιπόν, άγγελμα, η ευχή που μπορεί να γίνει πραγματικότητα κάθε κουρασμένου ανθρώπου είναι: «Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Ορθόδοξος Χρόνος». Ευτυχισμένος όμως με τον Χριστό στη ζωή μας και μέσα στην Εκκλησία Του. Με τον Χριστό, που όταν Τον ζητήσεις στη ζωή με συντετριμμένη καρδιά, σε κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο, έναν συνειδητό Χριστιανό, ένα ζωντανό μέλος της Εκκλησίας Του.

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία