Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Ανάσταση Χαρίζει Νέα Ζωή

hanastasiΗ ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν είναι μόνον ένα αναμφισβήτητο γεγονός, αλλά ένα γεγονός που έχει άμεση σχέση και καταλυτική επίδραση στον άνθρωπο. Ο Ιησούς Χριστός πέθανε και αναστήθηκε, ώστε ο νεκρός σύγχρονος άνθρωπος να μπορεί να αναστηθεί και να ζήσει μια νέα ζωή.

Το κήρυγμα του Ιησού Χριστού για μια καινούργια, αναστημένη ζωή, είναι μια καθημερινή ζωντανή πραγματικότητα, ένα θείο βίωμα στη ζωή όλων αυτών που πίστεψαν στην ανάσταση και επιθυμήσαν ο αναστημένος Χριστός να γίνει ο Σωτήρας και Κύριός τους.

Η ανάσταση του Ιησού Χριστού στη ζωή κάθε ανθρώπου είναι η μοναδική σωτηρία και η μόνη ελπίδα για μια νέα ζωή. Η τρομερή καταστρεπτική και πολυσύνθετη σύγχρονη ζωή έχει θανατώσει και θανατώνει κάθε μέρα τον άνθρωπο.

Τα κατορθώματα στον τεχνικό – επιστημονικό τομέα, η αφθονία των υλικών αγαθών και μέσων, το μόνο που έχουν επιτύχει είναι να κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο αγχώδη και καταθλιπτικό. Η διακήρυξη του προφήτη Ησαΐα 800 χρόνια πριν από τον Χριστό ότι «μέσα στα τόσα αγαθά είμαστε νεκροί» (Ησαΐας 59:10) ανταποκρίνεται απόλυτα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η μοναδική, λοιπόν, λύση για μια ριζική αλλαγή του ανθρώπου δεν είναι απλά να καλυτερέψει τη ζωή του, αλλά κυριολεκτικά να αναστηθεί σε μια νέα ζωή.

Όταν ο Ιησούς Χριστός έλεγε, «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Εκείνος που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει, και καθένας που ζει και εμπιστεύεται σε μένα δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωάν. 11:25,26) διακήρυττε τη μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε ποτέ. Με το δικαίωμά Του ως Θεάνθρωπος και τη νίκη Του κατά του θανάτου πρόσφερε και προσφέρει την ανάσταση κάθε ανθρώπου. Την προσφορά Του αυτή ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να τη δεχτεί με χαρά και ενθουσιασμό και με ταπεινό πνεύμα να ζητήσει την ανάστασή του.

Πώς γίνεται όμως ένας σύγχρονος, νεκρός πνευματικά άνθρωπος να ανασταίνεται σε μια νέα ζωή;

Πρώτον: Ο άνθρωπος πρέπει να πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε. Όποιος δεν πιστεύει στην ανάσταση του Χριστού, δεν μπορεί να αναστηθεί, δεν μπορεί να γίνει καινούργιος άνθρωπος.

Δεύτερον: Να πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, όχι μόνο για να αποδείξει τη θεότητά Του και τη δύναμή Του, αλλά για να αναστηθεί και ο καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν. Ο Θεάνθρωπος διακήρυξε: «Όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωάν. 11:26). Η πεμπτουσία της χριστιανικής πίστης είναι η ανάσταση του Ιησού Χριστού στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Τρίτον: Ο άνθρωπος που θέλει να αναστηθεί και να αποκτήσει μια νέα ζωή, πρέπει να παραδεχτεί με βαθιά και ειλικρινή συναίσθηση ότι για τον Θεό είναι νεκρός. Αν αυτό δεν το καταλάβει, αν δεν ταπεινωθεί, αν δεν συντριφτεί και δεν φωνάξει από τα τρίσβαθα της ψυχής του: «Κύριε, είμαι χαμένος και νεκρός, σε παρακαλώ σώσε με, ανάστησέ με», δεν πρόκειται να γίνει ένας καινούργιος άνθρωπος, δεν πρόκειται να αναστηθεί στη νέα ζωή του Χριστού. Στην παραβολή του Ασώτου διαβάζουμε τη δήλωση του πατέρα, που αντιπροσωπεύει τον Πατέρα Θεό, ότι ο γιος του μακριά απ’ αυτόν«ήταν νεκρός και ανέζησε, ήταν χαμένος και βρέθηκε» (Λουκάς 15:24).

Ο Ιησούς Χριστός σώζει και ανασταίνει κάθε άνθρωπο, που αναγνωρίζει ότι είναι αμαρτωλός και νεκρός. Όταν ο άνθρωπος το πιστέψει αυτό, τότε γίνεται το θαύμα των θαυμάτων. Η ανάστασή του! Ελεύθερος από την αμαρτία που έκανε τη ζωή του αφόρητη, απολαμβάνει τις ευλογίες της αναστημένης ζωής, που είναι: «Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθότητα, πίστη, πραότητα, εγκράτεια» (Γαλ. 5:22).

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία