Η οικονομική κρίση μας κάνει πλούσιους στον ουρανό

Krisi_1Αν ξαφνικά χάνει ο άνθρωπος τα κεκτημένα του, τότε απρόσμενα συναισθήματα ανησυχίας, ακόμη και φόβου, ανεβαίνουν στο νου του και κατακλύζουν την καρδιά του. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στις μέρες μας, στη χώρα μας και όχι μόνον.

Διαβάζοντας το Λόγο του Θεού, βρίσκουμε μια ομιλία του Χριστού με τους μαθητές του στο κατά Λουκά άγιο Ευαγγέλιο και συγκεκριμένα στα χωρία 12:33-34, όπου τους είχε πει:

«Πουλήστε τα υπάρχοντά σας και δώστε τα χρήματα στους φτωχούς. Αποκτήστε πορτοφόλια που δεν παλιώνουν, πλούτη μόνιμα στον κόσμο του Θεού, όπου ούτε κλέφτης τα αγγίζει ούτε σκόρος τα καταστρέφει. Γιατί όπου είναι τα πλούτη σας, εκεί θα είναι και η καρδιά σας».

Πραγματικό φάρμακο στην ανησυχία και το φόβο. Μας οδηγεί σε μια νέα διάσταση. Αγαπάς το φτωχό διπλανό σου, του δίνεις από αυτά που ουσιαστικά ο Θεός ευλόγησε και έχεις, κι έτσι αποταμιεύεις σε μια "Τράπεζα" που κανείς δεν μπορεί να τα κλέψει και όπου δεν φθείρονται οι αποταμιεύσεις με το χρόνο. Αυτή η "Τράπεζα", λέει ο Χριστός, είναι ο κόσμος του Θεού, η Βασιλεία των Ουρανών.

Και μάλιστα, είναι εκεί μαζί και ολόκληρη η καρδιά μας. Αν το καλοσκεφτούμε, στην καρδιά μας κρύβουμε όλα όσα θεωρούμε πολύτιμα. Αν, λοιπόν, θεωρούμε το διπλανό μας τόσο πολύτιμο όσο και τον εαυτό μας, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε την τεράστια αξία των παραπάνω λόγων του Χριστού προς τους μαθητές Του, που απευθύνει δια του Ευαγγελίου και σε όλες τις επερχόμενες γενιές.

Τώρα, λοιπόν, που ο αριθμός των φτωχών αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό, τώρα είναι ο καιρός ακόμα πιο κατάλληλος σε όσους έχουν κάτι περισσότερο, να το δίνουν και να ανακουφίζουν τους αναξιοπαθούντες. Ας σκεφτούμε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είμασταν εμείς στη θέση των φτωχών.

 

Τέλος, ας αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και ας πάψουμε να επιθυμούμε είτε να αναμένουμε κάποια άλλη καλύτερη κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα, χωρίς τη δική μας ενεργή συμμετοχή.

Ο Θεός να μας "φωτίζει" και να μας αγιάζει!

Κυριάκος Γεννάδης

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο