ΑΚΚΡΑ - ΓΚΑΝΑ

misson_AkkraΟ Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας επισκέφθηκε ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σουέντρου Αφράνσι και κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού του Φιλανθρώπου Χριστού στο χωριό Γκομόα Αφράνσι.

Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχθηκαν οι φύλαρχοι και πλήθος πιστών. Είχε την ευκαιρία να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του π. Κυριακού, του πρώτου Ορθοδόξου ιερέως ο οποίος χειροτονήθηκε το 1976 από τον τότε Μητροπολίτη Άκκρας και μετέπειτα Πηλουσίου, αείμνηστο κυρό Ειρηναίο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τους φύλαρχους της περιοχής.

Στον Καθεδρικό Ναό της Άκκρας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε αρτοκλασία, όπου και μίλησε ο Σεβασμιότατος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας.

Στη συνέχεια, τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων, ευλόγησε τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τα παιδιά και, αφού διένειμε το αντίδωρο, επισκέφθηκε τις αίθουσες των κατηχητικών και ενημερώθηκε για τη διδακτέα ύλη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό της Άκκρας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και πριν από τη διανομή γεύματος σε όλο το εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνεργαστεί με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο