Η πόρτα του παραδείσου έχει 2 κλειδιά

  • Την αγάπη του Πατέρα και
  • Τη μετάνοια του ανθρώπου

Μετάνοια σημαίνει

 

  • Aναβίωση της αγάπης ανθρώπου και Θεού. 
  • Κι αυτό φαίνεται (η αγάπη στον Θεό) από το εάν αγαπάμε τον γείτονα μας

Η Προσφορά του Θεού

jesus_sep-oktΟ Προφήτης Ησαΐας, που έζησε πριν από 2800 χρόνια, περιγράφει πολύ παραστατικά τον άνθρωπο που ζητάει την ευτυχία του στα υλικά αγαθά: «Ψηλαφούμε τον τοίχο σαν τους τυφλούς, σαν αυτούς που δεν έχουν οφθαλμούς μέσα στο μεσημέρι, σκοντάφτουμε σαν να είναι νύχτα, μέσα σε τόσα αγαθά είμαστε σαν νεκροί» (Ησαΐας 59:9,10). Και αυτός είναι ο σύγχρονος, ο παραφορτωμένος με υλικά αγαθά άνθρωπος. Μέσα στα τόσα πολλά αγαθά είναι σαν νεκρός.


Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είχαμε τόσους «ζωντανούς νεκρούς», τόσους ψυχοπαθείς, τόσους κατσούφηδεςκαι δύστροπους και τόσους δύσκολους ανθρώπους.

 

Η αιτία της άσχημης αυτής κατάστασης του ανθρώπου λέγεται ότι βρίσκεται στην πολυσύνθετη, κουραστική και αγχώδη ζωή μας. Η πραγματική όμως αιτία δεν είναι αυτή. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος που δημιουργήθηκε για να ζει με τον Θεό, όπως λέει ο ιερός Αυγουστίνος, εγκατέλειψε τον Θεό και ζει παθητικά και επαναστατικά μακριά Του, έκανε τον εαυτό του θεό, τον λάτρεψε και τον λατρεύει και προσπαθεί να τον κάνει ευτυχισμένο προσθέτοντας ανέσεις και υλικά αγαθά. Επειδή όμως ο άνθρωπος πλάστηκε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού» (Γεν.1:27), δεν είναι δυνατόν ποτέ να ζήσει ευτυχισμένος μένοντας μακριά Του και γεμίζοντας τη ζωή του μόνο με γήινα αγαθά.

Η ευτυχία, η χαρά και η ικανοποίηση στη ζωή, αυτά που πραγματικά γεμίζουν τον άνθρωπο, δεν είναι υλικά πράγματα. Μάλιστα, όσο πιο πολλά αγαθά αποκτά ο άνθρωπος, τόσο πιο δυστυχισμένος γίνεται. Κι αυτό, γιατί βρίσκεται μακριά από τον Θεό. Καθώς ζει χωρισμένος από Εκείνον, ζητά να γεμίσει τη ζωή του με αγαθά που είναι ξένα προς το θέλημα του Θεού και ανίκανα να του δώσουν μόνιμη χαρά.

 

Ακόμα και όταν στραφεί στον κόσμο των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, αυτό που λέμε «χώρο του πνεύματος», πάλι παραμένει αθεράπευτος, δυστυχισμένος και μόνος. Η μοναδική λύση είναι να δεχτεί την προσφορά του Δημιουργού του, που τον ελευθερώνει ολοκληρωτικά και μόνιμα απ’ όλα τα δεσμά και βάρη της ζωής. Ο Θεός που δημιούργησε τον άνθρωπο είναι ο μόνος που ξέρει από τι πάσχει και είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει.

 

 

Η λύση του προβλήματος της ζωής είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος. Είναι Αυτός που πλήρωσε στο Σταυρό για όλα τα δεινά του ανθρώπου. Το απολυτρωτικό και σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού στο σταυρό είναι το μόνο που μπορεί να του χαρίσει μια νέα ζωή.

 

Όποιος ταπεινά, ειλικρινά και με μεγάλη σοβαρότητα αναγνωρίζει την αποτυχία του να ζήσει σωστά μακριά από τον Θεό, μετανοεί γι’ αυτό και με πίστη ζητάει ο Πατέρας Θεός να τον συγχωρήσει και να τον δεχθεί, αυτός γίνεται από τον Θεό ένας καινούργιος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με καινούργια καρδιά, με καινούργιο μυαλό, με καινούργια θέληση, με καινούργια ζωή. Τα παλιά φεύγουν, όλα γίνονται καινούργια (Β’ Κορινθ. 5:17).

 

Ο νέος αυτός άνθρωπος του Χριστού, συμμετέχει όπως ποτέ άλλοτε στη ζωής της Εκκλησίας, απολαμβάνοντας τις ευλογίες της πνευματικής και μυστηριακής της ζωής. Είναι ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

tilefwno• Tηλεφώνησε και άκουσε ενθαρρυντικά μηνύματα από τους αυτόματους τηλεφωνητές μας. Λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Aφού ακούσεις το μήνυμα, μπορείς να μας μιλήσεις για την ανάγκη σου. Θα προσευχηθούμε για σένα. O Θεός που ακούει προσευχές θα σε βοηθήσει.

• 210-52 27 594 «Mηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα».

• 210-52 27 533 Kάθε Tετάρτη: «Bοήθεια στην οικογένεια». Kάθε Σάββατο: «O Θεός σώζει, ελευθερώνει, θεραπεύει».

• 210-52 27 432 Το ευαγγελικό ή το αποστολικό ανάγνωσμα.

• Tα μηνύματα αλλάζουν συχνά. 

• Tηλεφώνησε ν’ακούσεις τα λόγια του Θεού και θα σε ανακουφίσουν.

Ο Θεός σ’ αγαπάει και θέλει να σε βοηθήσει.

Το Ανέσπερον Φως

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31

1ος όροφος

(η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

THΛ: 210 52 27 726

ΦΑΞ: 210 52 27 292

email: anesperofos@yahoo.gr

Επικοινωνία